Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Miss Jones & Lord Mortimer – Dani van Doorn

Sfeervolle historische feelgood. 

Bij dit verhaal droom je weg in een wereld van mooie landhuizen, romantische kleding en bloedmooie lords, zoals de schrijfster zegt. Dit is nog maar een eerste deel van de serie “Regency Book Lovers” en ik kan er nu al geen genoeg van krijgen.

Schrijfster Dani neemt ons mee naar 1817 waar de jonge Annika Jones niet gelukkig is thuis, haar huis ontvlucht en zich laat insluiten in een landhuis van Lord Mortimer. Hij bezit een prachtige bibliotheek waar Annika heel graag uren doorbrengt om stiekem te lezen. Op een dag echter, wordt Annika betrapt en moet zij de Lord te woord staan. Hij schrikt van deze zwerfster maar toch is er iets bijzonders aan haar. Hij besluit haar nog even in huis te houden omdat hij misschien zijn opgedrongen verloving kan voorkomen. Maar of zijn ouders daar in trappen?

Dankzij de aangename schrijfstijl van de auteur is het moeiteloos om jezelf onder te dompelen in de wereld van de Lord en Annika. Je wordt vrijwel direct meegenomen in dit romantische verhaal, dat zowel grappig als plezierig is. De connectie tussen de twee personages ontstaat op een natuurlijke en prettige manier, waardoor je als lezer snel betrokken raakt.

De karakters blijken behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Ondanks hun neiging om af en toe met elkaar te kibbelen, ontvouwt zich al snel een prachtige chemie tussen hen, waarbij je natuurlijk hoopt dat het klassenverschil hen niet zal scheiden. Annika, een vrolijke en oprechte jongedame, slaagt er al snel in om de ogenschijnlijk starre lord te ontdooien.

De aangename sfeer en de boeiende karakters dragen er aan bij om deze feelgood in één keer uit te lezen. Nu maar hopen dat er spoedig een vervolgdeel zal verschijnen.

Titel: Miss jones & Lord Mortimer
Auteur: Dani van Doorn
Uitgever: Ellessy

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.