Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Keerpunt – Anne van Zwieten

Herkenbare personages in een prachtig verhaal. 

Dit verhaal neemt je mee in de levens van drie hele verschillende vrouwen. Door hun uiteenlopende karakters en levensstijl lijken ze aanvankelijk geen raakvlakken te hebben. Toch is er wel degelijk een gemene deler. dit feit brengt hen uit evenwicht en dwingt ze ieder tot een keuze.

“Keerpunt” is geschreven vanuit drie perspectieven. De losbandige Carla die getrouwd is met een piloot maar er nog een leuke minnaar op na houdt, de gescheiden Babette die in haar eentje twee kinderen moet opvoeden waarvan de oudste autistisch is, en Juliette die een moeilijke jeugd heeft gehad en nu als therapeut werkzaam is.

Alle drie de karakters zijn herkenbare vrouwen die je zo in het dagelijks leven tegen zou kunnen komen. Anne weet hen goed te beschrijven en neemt daar ook het hele boek de tijd voor. Steeds meer worden de karakters uitgediept en dat maakt dit boek ook zo mooi. Elke vrouw worstelt op haar manier met keuzes maken en loslaten.

….” Hoe had haar leven eruitgezien als ze toen niet naar links was gegaan, maar naar rechts? Had ze hier dan nu met een ander gevoel gelegen. Wrang, hoe het leven teruggebracht wordt tot de kern en je, als het einde in zicht komt, pas ziet waar het echt om draait….”

Dankzij de aangename schrijfstijl en de doordachte structuur van korte hoofdstukken per personage, lees het boek prettig en word je nieuwsgierig hoe het de dames stuk voor stuk vergaat.

Bovendien behandelt het boek diepgaande thema’s die een blijvende indruk achterlaten. De auteur weet op treffende wijze complexe onderwerpen aan te snijden, waardoor je wordt meegesleept in de emotionele diepten van het verhaal. Het is dan ook geen wonder dat ik dit prachtige debuut met tranen in mijn ogen heb afgesloten.

Titel: Keerpunt
Auteur: Anne van Zwieten
Uitgever: 

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.