Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Van je familie moet je het hebben – Anna Thomas

Een feelgood verhaal vol humor en herkenning.  

Dit bijzonder humoristische verhaal neemt je 25 dagen mee in het leven van de drie zusjes Constance, Eloïse en Florentine Hochepied de Briquet. Hoewel zij van rijke komaf zijn, hebben zij daar nu weinig aan. Moeder woont dan nog wel in een prachtige villa in Bloemendaal, maar vindt dat de kinderen hun eigen boontjes moeten doppen. Helaas lukt dat bij alle drie de dames niet zo goed.

In de korte stukken tekst met de data’s er boven, lees je over één van de drie vrouwen die verwikkeld is in een problematische relatie en over hun geldzorgen.

Constance heeft met haar man Fred en antiekzaak die niet goed loopt. Terwijl haar man Fred met geheimzinnige deals bezig is, worstelt Constance met de overgang.

Eloïse wordt door haar vrouw behandeld als een werkster en laat haar alles voor de kinderen opknappen. Hoewel zij haar best doet om een makelaarskantoor op poten te zetten, gaat dit nog niet echt naar wens.

Florentine is de jongste en echt een spring in het veld. Zij is nog steeds verliefd op haar beste vriend Rob, maar heeft hem laten gaan voordat het serieus werd. En nu is ze hem kwijt aan een ander. Ook het krijgen van een leuke baan lukt haar nog niet erg.

Het boek is ontzettend grappig en de personages zijn allemaal heel goed uitgewerkt. Je zult je vast kunnen identificeren met een van de hoofdpersonen. Of het nou de relatieperikelen zijn, de teleurstelling in het leven of de geldzorgen het zijn allemaal herkenbare verhalen. Ik las ze met een lach en soms ook een traan.

Thomas heeft een heerlijke schrijfstijl die je meeneemt in het verhaal en ervoor zorgt dat je het boek niet meer wilt neerleggen. Zal moeder uiteindelijk over de brug komen met het geld wat de dochters nodig hebben? 

Dit boek is een must-read voor iedereen die houdt van een goed verhaal met een flinke dosis humor maar ook met een diepere laag.

Titel: Van je familie moet je het hebben.
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 272

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.