Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Tuinen van Heligan ( een nieuw begin ) – Inez Corbi

Bloemrijk begin van een nieuwe trilogie. 

In dit eerste deel van “Tuinen van Heligan” maken we kennis met Lexi. Zij is naar Cornwall vertrokken om haar oude leven de rug toe te keren. Ze wil opnieuw beginnen en neemt een baan aan om een groot Jubileumfeest te organiseren voor de “Verloren tuinen” van Heligan. Tijdens haar onderzoek ontdekt zij wat er rond 1781 is gebeurd met dit prachtige landgoed.

In dit boek lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. Het heden waarin Lexi onderzoek doet naar de tuinen en het verleden waarin je het verhaal leest hoe de tuinen tot stand zijn gekomen door Henry Tremayne. Hij droomt er van om een prachtige tuin aan te leggen. Hij woont samen op een groot landgoed met zijn vrouw Harriet, zijn zoon en met zijn nichtjes Damaris en Allie. Rond 1780 begint hij met het opmeten van zijn landgoed met het oog op de aanleg van zijn nieuwe tuin. De landschapsarchitect genaamd Thomas Gray krijgt de opdracht om zich hier mee bezig te houden. Samen met zijn nicht bezoekt hij ook veel andere tuinen in Engeland als voorbeeld.

Niet alleen een heel aantal personages worden prachtig uitgewerkt, ook de tuin van Heligan wordt zeer beeldend en gedetailleerd beschreven. Alsof je rondloopt in een prachtige Engelse tuin en de kleuren en geuren kunt ervaren.

Buiten dat er onderzoek gedaan wordt naar de verloren tuin zijn er meer raadsels die opgelost moeten worden. Waarom is Lexi haar oude leven ontvlucht? En wie is de schipbreukeling die op het strand aanspoelt en waar Damaris hopeloos verliefd wordt? Al met al een boek om je een aantal uur heerlijk in te verliezen.

Dat deze tuinen en ook een aantal personages echt bestaan hebben in Cornwall heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt naar deze geschiedenis.

Fijn dat er een deel twee en drie in de pen zitten want er zijn nog een aantal verhaallijnen die verder uitgewerkt kunnen worden.

Titel: Tuinen van Heligan
Auteur: Inez Corbi
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 416

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.