Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Schrijf me – Rian Sevenhuijsen

Mr. Mundi schiet te hulp. 

Deze heerlijke e-only serie gaat over het lifestyle magazine “Rebelle”

In dit deel staat het tijdschrift er niet best voor en wordt management consultant Daniël aangesteld om het magazine weer op de kaart te zetten. Al op de eerste dag hebben Daniël en Lot een bijzondere ontmoeting.

Lot werkt als manusje van alles bij het magazine maar Daniël denkt dat zij tot veel meer in staat is. Kan zij niet de adviescolumn van Anna nieuw leven in blazen? Het lukt Lot echter niet om goede adviezen te schrijven. Ze kan het allemaal wel vertellen, maar als ze moet schrijven lukt dat niet. Dan ontvangt zij plotseling een mail van Mr Mundi. Hij kan haar wel helpen op schrijversgebied.

Rian heeft een prettige schrijfstijl waardoor je direct thuis bent op de afdeling van het Magazine Rebelle. Midden in de ruimte hangt een grote schommel waarop je even los kunt komen en nieuwe inspiratie kunt opdoen. Als Lot Daniël op de eerste dag al het plafond ziet raken met zijn schoen is de toon gezet. Zij hebben iets bijzonders met elkaar.

Het verhaal wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonen. De hoofdstukken wisselen elkaar af door de ogen van Daniel en Lot. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe zij beiden het werken bij Rebelle ervaren.

De personages in dit verhaal komen goed tot hun recht omdat je niet alleen in de gesprekken betrokken wordt maar ook leest wat ze denken, voelen en ervaren.

Ook de vriendschap tussen Daniel en Marijn is ontzettend leuk beschreven. Het zijn twee hele goede vrienden met ontzettend veel humor en liefde voor elkaar.

Ook Lot met haar vriendinnen Emma en Jolijn kennen elkaar al heel lang en weten elkaar advies te geven wanneer het allemaal lijkt te mislukken.

Een mooi eerste deel van de Rebelle serie. Ik ben heel benieuwd wie er in deel twee de hoofdrol gaat vertolken.

Titel: schrijf me
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.