Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De tweede weduwe – Sanne ter Zee

Deze thriller leest als een trein.

Door wederom zo’n spannende thriller te schrijven, laat Ter Zee zien dat zij haar vak verstaat. Ook dit boek is weer een pageturner die je in een ruk uit moet lezen.

Dit verhaal volgt Susan van Tellingen die woont in een prachtige villa in het Gooi en werkt als fotografe. Als zij gevraagd wordt voor een interview door Laura dan stemt ze daar in toe. Wanneer Laura later op de avond vertrekt en daarna vermoord wordt gevonden vlak bij Susan haar huis wil zij maar één ding, uitzoeken wat er gebeurd is. Zij belt haar man Richard met de vraag om thuis te komen van zijn zakenreis want zij is ook bang. Kan Richard haar genoeg beschermen of is zij toch in gevaar?

De schrijfstijl van Ter Zee is vlot en zeer toegankelijk. Je zit vanaf de eerste bladzijde al in het verhaal. Door de korte hoofdstukken ( soms maar 1 pagina ) leest het als een trein. Vanaf het begin tot het eind is er spanning aanwezig die steeds verder wordt opgebouwd.

Het boek bestaat uit vier delen waarin steeds één karakter dieper wordt uitgewerkt. Het eerste deel wordt vanuit Laura verteld. Zij is de journaliste die Susan gaat interviewen en heeft een geheim in haar leven waar bijna niemand iets van af weet. In het tweede deel leer je Susan beter kennen. Zij gaat op onderzoek uit naar de moordenaar van Laura. Hoewel niemand haar wil geloven, blijft zij beweren dat er iemand achter haar aan zit. Het derde deel gaat over Richard. Wat hij doet in het verhaal dat moet je zelf gaan lezen anders verklap ik te veel. En dan  het laatste deel, daarin komen de verhaallijnen samen en dat resulteert in een zenuwslopend en spannende finale.

In deze thriller wordt soms verwezen naar personages die al bekend zijn uit het vorige boek van de schrijfster: “De rouwbrief” Hoewel je het boek prima als stand-alone kan lezen, is het zeker aan te raden om ook het eerste boek van Sanne ter Zee te lezen.

Beiden zijn absoluut aanraders als je van een psychologische thriller houdt die je aandacht vasthoud en geleidelijk aan steeds spannender en mysterieuzer wordt.

Titel: De tweede weduwe
Auteur: Sanne ter Zee
Uitgever: Sanne ter Zee

Aantal pagina’s: 280

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.