Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De vergeten buurttuin -Sharon Gosling.  

Een verwilderde tuin in een bijzonder dorp.

‘De vergeten buurttuin’ vertelt het bijzondere verhaal van Luisa MacGregor, een succesvolle landschapsarchitecte die eindelijk groen licht krijgt voor haar droomproject: het transformeren van stukken grond in achterstandswijken tot levendige buurttuinen. Zij vindt het moeilijk om na het verlies van haar man weer haar leven op te pakken, maar dit lijkt een uitgelezen kans om het roer om te gooien. Daar aangekomen komt zij voor een grote uitdaging te staan. Willen de dorpsgenoten ook wel een nieuwe buurttuin of zitten zij helemaal niet op haar te wachten?

De innemende personages worden door de schrijfster, Gosling, op prachtige wijze uitgewerkt. Ze neemt de tijd om Luisa, Cas en Harper diepgaand te leren kennen, waardoor je volledig wordt meegezogen in hun innerlijke strijd en de moeilijke keuzes die ze moeten maken. Zowel Cas als Luisa hebben in het verleden pijnlijke ervaringen gehad, waardoor ze zich nu moeilijk kunnen openstellen.

Het verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld, wat een mooie en veelzijdige inkijk geeft in hun emoties en persoonlijke groei. Deze opzet zorgt ervoor dat je de ontwikkeling van elk personage kunt volgen en met hen kunt meeleven. Vooral Harper was sterk neergezet en vond ik echt een bijzonder karakter.

Met haar fijne schrijfstijl slaagt Gosling erin om je mee te nemen naar het dorp waar Luisa neerstrijkt om een prachtige tuin te ontwerpen. Aanvankelijk stuit ze op weerstand van de bewoners, maar gaandeweg openen steeds meer harten zich voor haar ideeën.

‘De vergeten buurttuin’ is een hartverwarmend verhaal met levendige personages en prachtige beschrijvingen. Voor mij is dit boek een absolute aanrader!

Titel: De vergeten buurttuin
Auteur: Sharon Gosling
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 368

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.