Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Terug naar Kefalonia – Angelique van Dongen

Mooi verhaal met bijzondere twist.   

In deze roman maken we kennis met twee vrouwen die op verschillende manieren iets met de man Kurt te maken hebben. Alice die stewardess is en getrouwd is met Kurt. Hun huwelijk is niet meer zoals het vroeger was en zij raken elkaar steeds meer kwijt. De andere vrouw is Sofia. Zij werkt als zorgverlener bij Kurt in het verzorgingstehuis en is stiekem verliefd op hem. Maar hij is getrouwd dus zij maakt geen enkele kans. Toch kan ze niet nalaten te dromen over wat zou kunnen zijn.

Dit verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. Die van Sofia die met hart en ziel werkt in het verzorgingstehuis. Zij is een lieve zorgverlener die graag tijd voor de mensen maakt en een luisterend oor biedt.  En het perspectief van Alice die samen met haar vriendin op vakantie gaat op Kefalonia om even los te komen van haar zorgen om haar huwelijk. Zij genieten samen van een heerlijke reis en Alice beseft dat zij niet meer gelukkig is met Kurt. Wanneer zij terug komt in Nederland wil zij dit met Kurt bespreken, maar dan slaat het noodlot toe.

Later in het verhaal worden er ook hoofdstukken vanuit Kurt verteld. Dan worden zijn emoties en gedachten verder uitgediept.

De schrijfster neemt de tijd om de drie karakters goed neer te zetten. Door de rustige schrijfstijl en de korte hoofdstukken leer je de dames goed kennen en denk je al gauw te weten hoe het gaat aflopen. Maar dan komt er toch ineens een omkeer in het verhaal en krijgt het boek ook meer body.

De cover vond ik iets minder bij het verhaal passen. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Dit is een prima feelgood verhaal dat gemakkelijk wegleest en waar het toch ineens een andere wending neemt waardoor het verhaal net een beetje meer diepgang krijgt.

Titel: Terug naar Kefalonia
Auteur: Angelique van Dongen
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.