Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Sterfdag – Laura Marshall

Spannend thriller met goed eind! 

Na de vele enthousiaste recensies in de media vorig jaar en de prachtige cover, moest ik uiteraard dit boek ook lezen.

Het verhaal start al gelijk heftig wanneer je leest dat Travis Green door de straten loopt van Hartstead, waar hij elf van zijn buren vermoord.

Vijfentwintig jaar later onderzoekt Cassie, de dochter van een van de overleden mensen, het drama van wat er toen gebeurd is. Schoot Travis er gewoon op los of was hier een reden voor?

De hoofdstukken worden vanuit het heden en het verleden verteld. Per hoofdstuk in het verleden lees je kort de geschiedenis van een van de slachtoffers.

De hoofdstukken in het heden gaan over Cassie en haar zorgen om haar moeder met Alzheimer en haar pasgeboren kindje. Zij worstelt met het moederschap wat ik wel erg nadrukkelijk geschreven vond. Het is moeilijk voor Cassie dat zij niet meer bij haar moeder terecht kan voor vragen over de moorden.

De opbouw in het boek is erg goed. Je krijgt beetje bij beetje meer informatie. Daardoor blijft het spannend en wil je doorlezen.

Uiteindelijk volgt er een bijzondere ontknoping die toch net anders was dan ik had gedacht.

Titel: Sterfdag
Auteur: Laura Marshall
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.