Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Mis me – Rian Sevenhuijsen.

Hartverwarmend verhaal

In dit derde deel van de “Rebelle serie” leren wij Emma kennen. Zij is een freelance copywriter en schrijft onder andere voor het lifestylemagazine “Rebelle” Haar relatie met Jeroen loopt niet al te lekker en ze besluit een tijdje naar De B&B van haar overleden tante te gaan. Daar ligt een heel stuk verleden van haar en zij hoopt er tot rust te komen. Wanneer zij op de stoep staat maakt zij kennis met de mede eigenaar van de Bed en Breakfast. De knappe Nick vraagt haar mee te doen aan het televisie programma “Bienvenue Chez Nous” Daarin strijden 4 B&B’s om de titel “Beste bed en breakfast”. Na enige twijfel stemt Emma toe. Langzaam groeien Nick en Emma naar elkaar toe, maar er zijn zoveel geheimen en verdriet van vroeger. Kunnen zij deze samen overwinnen of is het toch beter om ieder een eigen weg in te slaan?

In dit deel laat Rian zien dat zij nog beter en dieper in het schrijfproces is gedoken. De personages zijn zo levensecht en ze zet het op zo’n prachtige manier op papier dat je intens mee leeft met de gevoelens  en emoties van Nick en Emma. Ik was soms tot tranen geroerd.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. Die van Nick, die al een heel leven achter zich lijkt te hebben en ook zo veel verdriet met zich mee draagt. En de vrolijke Emma die in de B&B ook weer een stukje van verleden tegenkomt. Zij heeft als kind heerlijke tijden beleefd in in het huis van haar tante tot daar een abrupt einde aan kwam en ze er nooit meer geweest is. Beiden zijn het prachtige personages maar het lukt hen maar niet om tot elkaar te komen. Er lijkt te veel verdriet en geheimen uit het verleden tussen hen in te staan.

De schrijfstijl van Rian is vlot en zeer prettig. Zij weet er een hartverwarmend verhaal van te maken waardoor je steeds maar door wil lezen en helemaal opgaat in deze twee fijne karakters. 

Het is ook niet een oppervlakkige feelgood maar gaat dieper omdat de zowel Nick al Emma mensen zijn met een verhaal en een verleden. Thema’s als verdriet, teleurstelling, rouw en vergeving komen uitgebreid aan bod.

Rian laat in het nawoord weten dat deel vier de “kers op de taart” wordt van deze serie. Kan het nog beter worden? Ik ben heel benieuwd en kijk er naar uit..

Titel: Mis me
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.