Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, , ,

Sterrenstof – Martine Kamphuis

Deze week verschijnt het nieuwe boek van Martine Kamphuis: Sterrenstof. Dit is een korte spannende prequel op de Wynona Post boeken.
Omdat ik nog niet eerder boeken van Martine Kamphuis gelezen heb, kende ik hoofdpersoon WP ( Wynona Post) nog niet. De eerste kennismaking was bijzonder aangenaam.

WP is een Greenpeace activiste die na een missie een maand naar huis komt om na te denken over haar toekomst. Haar ouders, die een New Age Centrum runnen in Ouddorp zijn blij met haar thuiskomst, maar WP wil verre van de activiteiten van haar ouders blijven. Zij is daar vroeger altijd mee gepest door de conservatieve inwoners van het dorp.
Bij thuiskomst ontmoet zij Delek, die samen met haar ouders een retraite-weekend organiseert op hun boerderij. WP probeert zo veel mogelijk uithuizig te zijn en ontmoet dan Sara, die haar toen ze jong was pestte. Sara vraagt haar om op te passen op haar twee kinderen, zodat zij stiekem naar de retraite kan gaan. Dit is natuurlijk zeer tegen de regels van het streng christelijke geloof van haar familie en dorpsgenoten. WP besluit dit te doen en ontmoet ook de zieke en bedlegerige man van Sara. Als deze man ineens onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetrokken, vertrouwt WP dit niet.

Deze korte Thriller over WP is lekker spannend en leest als een trein. Leuk om WP en haar omgeving beter te leren kennen. De schrijfster heeft een vlotte, toegankelijke schijfstijl en weet de personages goed neer te zetten.

Dit boek smaakt naar meer verhalen over het leven van Wynona Post.

Dank je wel @verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar.

Titel: Sterrenstof
Auteur: Martine Kamphuis
Uitgever: De Verhalenfabriek

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.