Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het hoogste woord – Nanda Roep

Uitgeefster wordt taalmaatje

Het boek begint met een verteller die al gelijk laat weten wat er met de drie hoofdpersonen gaat gebeuren. Ik las hier vrij snel overheen waardoor er toch nog verrassende zaken gebeurden tijden het lezen van de rest van het boek.

Het is 2011 als Liesbeth, na jaren trouwe dienst bij een uitgeverij, wordt ontslagen. Boos en teleurgesteld komt zij thuis te zitten. Maar dan wordt Liesbeth uitgenodigd om op een school vrijwilligster te worden om kinderen te helpen met een taalachterstand. Hoewel ze dit helemaal niet zit zitten en het beneden haar stand voelt, gaat zij toch aan de slag. Op school ontmoet zij Soraya, een jonge leerkracht die ook graag een boek had willen schrijven en Cindy, een uitgerangeerde muzikante die nog zo graag een hit had willen scoren.

Dit boek wordt afwisselend vanuit drie dames verteld; Liesbeth, Cindy en Soraya. Zij hebben ieder hun eigen verhaal en dit komt langzaam samen tot een goed verweven geheel. Boven elk hoofdstuk staat om welk personage het gaat. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl is het prettig lezen.

Leuk in dit boek is dat je interessante inzichten krijgt in de moeilijke tijden voor de uitgeverijen, het taalonderwijs en achterstand, en de maatschappelijke problemen hieromtrent. Hierin heeft Roep zich echt verdiept.

Wat ik minder vond was de verteller in het boek die soms vooruitblikken geeft naar wat er gaat gebeuren. Dat had geen meerwaarde voor het verhaal naar mijn mening

Titel: Het hoogste woord
Auteur: Nanda Roep
Uitgever: Uitgeverij Nanda
Aantal pagina’s: 280

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.