Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De kleine theetuin brengt geluk – Anne West

Thee met taart op Texel.

Sarah werkt al jaren in de zorg en wil zich op iets anders gaan richten. Ze is dol op bakken en maakt de stap naar een stageplek in de theetuin van Fleur. De dames kunnen het goed met elkaar vinden en langzaam leert Fleur Sarah de kneepjes van het vak. Maar het valt nog niet mee om goede taarten te bakken. Als Fleur door haar zwangerschap uitvalt moet Sarah het helemaal alleen doen. Zij doet haar best maar is natuurlijk nog geen professionele patissier.

Naast het verhaal van Sarah volgen we ook Emma. Zij is een hardwerkende zakenvrouw en investeert in verschillende projecten. Zo ook in het hotel van Koen. Emma reist over de hele wereld maar komt regelmatig even naar Texel om te kijken hoe het reilt en zeilt in het hotel.

Anne West heeft de tijd genomen beide dames diep en levensecht uit te werken. Je leest niet alleen wat er gezegd wordt, maar ook hun overdenkingen en gevoelens worden gedetailleerd beschreven. Tijdens het verhaal zie je zowel Sarah als Emma belangrijke stappen nemen in hun leven. Zij mogen zich open stellen voor de liefde van andere mensen in hun leven. Want zij zijn het waard.

De meeste personages in dit verhaal willen nooit meer weg uit Texel en dat begrijp ik wel want de schrijfster weet De kleine theetuin, maar ook de andere locaties op Texel sfeervol te verwerken in deze feelgood.

Ondanks dat dit al een deel drie was, miste ik niet belangrijke informatie. Wel heb ik nu zin gekregen om deel 1 en 2 ook te gaan lezen en meer van de personages te weten te komen. En misschien komt er nog wel een deel vier en lezen we hoe het verder gaat met de de bewoners op Texel en de lekkere theetuin taartjes.

Titel: De kleine theetuin brengt geluk
Auteur: Anne West
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.