Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Sterf voor mij – Mikaela Bley

Een onvoorspelbaar hoogstandje.   

Als de zwangere Caroline samen met haar dochtertjes verdwijnt stort het leven van haar man Gustav in. Als snel worden de rechercheurs Henrik Hedin en Leia Kaplan op de zaak gezet. Maar heel snel wordt Caroline al gevonden en bij het ziekenhuis afgeleverd. Zij zegt niet te weten wat er gebeurd is. De tijd dringt en de speurtocht naar de kinderen loopt onvermoeibaar door. Gustav en Caroline worden steeds ondervraagd, maar er lijkt maar geen duidelijkheid te komen.

Dit spannende verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Gustav die vreest voor zijn vrouw en kinderen, maar ook geheimen met zich mee draagt en schulden heeft bij zijn looche familie. Hij lijkt niet het achterste van zijn tong te laten zien als hij in de verhoorkamer zit.

Caroline die na haar ontvoering niets meer zegt te weten. Maar is zij wel eerlijk en wat is er vroeger gebeurd met haar ouders en met haar broer?

De derde personage is de Killer. Ik dacht heel even dat het hier over een moordenaar ging, maar al heel snel ontdek je dat dit de bijnaam is van rechercheur Henrik Hedin. Hij is een van de meest prestigieuze criminele onderzoekers in Zweden. Ondanks dat hij worstelt met zijn privé-leven, kan hij scherp analyseren en doorziet zijn verdachten. Alleen lijkt dat deze keer moeilijker te zijn want niets is wat het lijkt.

Hoewel de personages heel goed beschreven worden, kun je je vinger er niet opleggen. Wie zit er nu verkeerd en wie staat er aan de goede kant.

Ik vond deze thriller echt een onvoorspelbaar hoogstandje waarbij er pas op het allerlaatste moment duidelijk wordt hoe alles in elkaar steekt.

Titel: Sterf voor mij
Auteur: Mikaela Bley
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 431

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.