Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een lege plek – Sophie Wester

Hoe ver zou ze gaan voor de kinderwens van haar ex?

De succesvolle arts Birgit Zilver beheert samen met haar zakenpartner Johan een goed bekendstaande vruchtbaarheidskliniek en gaat daarbij tot het uiterste om bij kinderloze stellen hun kinderwens te vervullen. Maar dan komen haar ex-vriend Sander en zijn vrouw in de kliniek en vragen haar om hen te helpen zwanger te worden. Eigenlijk moet zij nee zeggen of hen doorsturen naar een collega, maar zij stemt toch toe.

Ondertussen wordt zij in haar privéleven bedreigd door een onbekend figuur waardoor zij steeds angstiger wordt. 

Deze spannende thriller is geschreven door het schrijversduo Sophie Wester. Twee dames die met “Moordende hitte” al bewezen hebben dat zij een goed boek kunnen schrijven.

Ook in dit verhaal komen de karakters echt tot leven en weten zij de emoties en gevoelens van de personages op een spannende en authentieke manier tot uiting te brengen. Je kunt je gemakkelijk inleven in de angsten van Birgit. Het boek leest vlot en behalve de kinderwens van het echtpaar en de spanning rondom de bedreigingen spelen ook nog Birgit haar familieproblemen een rol. Hierdoor zijn er verschillende boeiende verhaallijnen aanwezig.

Eigenlijk komt de echte spanning pas goed op gang in de laatste hoofdstukken waarin Birgit er achterkomt wie haar bedreiger is en wat hij van haar wil. Dan moet het verhaal ook echt uitgelezen worden.

Het eerste boek van Wester vond ik al een heel goed begin, maar ik zie het schrijversduo groeien in hun schrijfstijl. Op naar een derde boek zou ik zeggen.

Titel: Een lege plek
Auteurs: Sophie wester
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.