Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Ademloos – Janice Bakker

Zonnige novelle

Nora moet op doktersadvies een paar weken aan de kust doorbrengen omdat zeelucht haar goed zal doen. Zij is vaak erg benauwd en zeelucht is een goede remedie. Gelukkig kan zij haar eigen bedrijf: De limonadebrigade ook vanuit de kust regelen. Een van Nora’s cliente Hermien heeft een mooi huisje wat al een aantal jaar leeg staat.  Daar mag zij gebruik van maken. 

Eenmaal in haar gezellige onderkomen aan de kust ontmoet zij al snel de leuke fysiotherapeut Sam. Dat kan misschien nog wel eens een leuke romance worden. Maar dan staat de knappe ex-vriend weer op de stoep met een prachtige bos rozen. Wat doe je dan?

Van deze novelle spat de romantiek af.  De personages zijn leuk en het verhaal is luchtig en lief. Janice heeft een prettige schrijfstijl met vlotte zinnen en korte hoofdstukken. Zij weet de setting van het verhaal gezellig te beschrijven. Het zomerse weer, het knusse huisje met de lieve kat die om Nora heen kronkelt. En ook de oudere Hermien die bij Nora komt logeren en een echt en wijze vriendin wordt, kan mij bekoren.

Zoals in een echte feelgood dreigt alles nog even mis te gaan, maar gelukkig viert ook hier de liefde hoogtij en komt alles goed.

Titel: Ademloos
Auteur: Janice Bakker
Uitgever: De verhalenfabriek

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.