Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Huis van de herfst – Sandra Konst

Warme cosy feelgood.   

Dit is nu typisch een roman die ik alleen al op zou pakken voor de heerlijke cover. Het heeft een lieve, warme en uitnodigende uitstraling.

Wanneer de dertig jarige Lucia haar baan verliest bij een restaurant in Venetië  lukt het haar niet om overeind te blijven met haar jonge zoontje Vito. Alhoewel ze absoluut niet op wil geven, zit er niets anders op dan terug te gaan naar haar moeder die woont op het platteland en daar een grote pompoenkwekerij heeft. Als Lucia daar aankomt ligt alles er verwaarloost bij. Haar moeder lijkt het toch allemaal niet meer zo goed alleen aan te kunnen. Er moet dus hulp komen. Terwijl moeder op Vito past, begint Lucia langzaam de grote schuur vol pompoenen leeg te halen en er lekkere recepten mee te maken.

Sandra heeft een ontzettende fijne en toegankelijke schrijfstijl waardoor je bij de eerste bladzijde al onderdeel van het verhaal bent. Zij weet het dorp met zijn inwoners op een herkenbare en beeldende manier te beschrijven. Je ziet het zo voor je: het Italiaanse platteland en het dorp met de leuke winkeltjes. Midden in de dorpskern, op het bankje, zitten daar de twee knorrepotten alles in de gaten te houden.

Overduidelijk zijn de thema’s liefde, familiebanden, vriendschappen en loslaten. Deze komen in alle facetten aanbod. Lucia leert in dit verhaal dat de dingen nu eenmaal niet altijd gaan zoals je zou willen maar dat er altijd wel weer een nieuwe uitweg te vinden is. Zo leert zij haar zoontje steeds meer los te laten en gaat zij het gevecht aan met de boze groenteboer.

De karakters zijn heel goed uitgewerkt in dit verhaal. Behalve Lucia en haar zoontje Vito, die je goed leert kennen, heb ik ook zo genoten van De oude mannetjes die dagelijks in de dorpskern zitten. De lieve Nonno en Signore Agente, die altijd wat te mopperen heeft, maar in zijn hart een goede man is.

Al heeft dit boek een goed afgerond einde, ik zou het best leuk vinden meer van deze bijzondere personages te lezen.

Titel: Huis van de herfst
Auteur: Sandra Konst
Uitgever: Elikser BV

Aantal pagina’s: 265

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.