Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Als ik je weer zie – Gillian King

Een prachtig verhaal vol diepgang en intrigerende personages. 

Opnieuw heb ik weer genoten van de schrijfstijl van Gillian en het buitengewone voorlees talent van @donnavrijhofvoiceover. Zodra je begint aan dit verhaal, ben je verkocht en blijf je geboeid luisteren tot de laatste bladzijde.

In dit hartverwarmende feelgoodverhaal maken we kennis met Lily, die beloofd heeft om een aantal weken op haar beste vriendin’s dochtertje Louisa te passen, terwijl haar vriendin Sara een aantal weken op reis moet. Lily is dol op de kleine meid en kijkt uit naar deze bijzondere tijd. Maar dan ontdekt ze dat ook Sara’s broer, Seb, is gevraagd om te helpen met het nichtje. Seb is niet alleen een knappe jongeman, maar ook de ex-vriend van Lily, en de relatie tussen hen verloopt niet bepaald soepel. Tijdens het oppassen worden veel oude kwesties opgerakeld die ze beiden liever zouden vergeten, maar misschien zou het toch wel handig zijn hierover te praten.

King weet mij opnieuw mee te slepen in een prachtig verhaal vol diepgang en intrigerende personages. Ze neemt de tijd om je kennis te laten maken met Lily, Seb en hun uitgebreide familie. Er is een complex verleden dat langzaam wordt onthuld en dat zorgt voor een boeiende en intense leeservaring.

Het verhaal wordt verteld vanuit zowel het heden als het verleden, en de verhaallijnen komen prachtig samen. Hoewel je al een idee hebt van wat er is gebeurd, weet King het verhaal op meesterlijke wijze in elkaar te weven, wat zorgt voor een prachtige opbouw. Daarbij slaagt zij erin de emoties van de personages treffend te beschrijven, waardoor je je echt kunt inleven in het verhaal.

Gillian King heeft met “Als ik je weer zie”  een pareltje afgeleverd! Haar verhaal  is gevuld met menselijkheid, humor en een flinke dosis emotionele diepgang. In deze feelgood wordt de kracht van vergeving en de schoonheid van tweede kansen prachtig belicht. Het is een reminder dat liefde en pijn hand in hand gaan.

Deze realgood is een hartverwarmende verhaal dat je nog even niet wilt loslaten nadat je het boek hebt dichtgeslagen!”

Titel: Als ik je weer zie.
Auteur: Gillian King
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 302

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.