Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Scelus – Tica Morgan

Een race tegen de klok met een creatieve moordenaar.

De eerste serie  ‘Mooie Moorden 1’ was een enorm succes  onder de thrillerlezer en nu is Morgan terug met Mooie Moorden deel 2.

“Scelus” is het eerste deel en begint al gelijk mysterieus. Opnieuw speelt rechercheur Zoë Jansen de hoofdrol. Zij werkt op Goeree-Overflakkee aan een probleem met drugscriminaliteit. Maar daarbij wordt zij ook gevraagd om naar Apeldoorn te komen om als Profiler aan de slag te gaan en te helpen bij een onderzoek naar een bijzondere moordzaak. De moordenaar lijkt de dood als kunst te zien. Met het team moet Zoë deze excentrieke moordenaar zo snel mogelijk tegen houden voor er nog meer slachtoffers vallen.

Het leuke aan dit verhaal is dat het zich afspeelt in eigen land waardoor plaatsen herkenbaar zijn en je makkelijk een beeld krijgt waar Zoë zich bevindt. Of dat nu op het eiland is, het grote hoofdkantoor in Apeldoorn of het Westland, het is allemaal zo lekker dicht bij huis.

De schrijfster neemt de tijd om het karakter van Zoë op een prettige manier neer te zetten waardoor je ook haar thuissituatie meebeleeft.  Soms komt ook de angst voor Sven uit de eerste delen boven drijven. Deze boeken heb ik niet gelezen dus miste soms een beetje de voorgeschiedenis. Voor dit verhaal is dat niet heel erg.

Het onderzoek van het team uit Apeldoorn komt wat langzaam op gang, maar daardoor krijgt je ruimschoots de tijd om echt mee te puzzelen met Zoë en met haar mee te wandelen naar de ontknoping. En die is er! De laatste hoofdstukken gaan ineens razendsnel en kun je niet anders dan dit boek in een ruk uitlezen.

Hoewel het weer een driedelig serie  wordt, is het toch fijn dat dit boek een afgerond verhaal is. Er kan in deel twee natuurlijk nog van alles gebeuren. We wachten het in spanning af.

Titel: Scelus
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: kobo original

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.