Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het jaar rond – Cathy Bramley

Hartverwarmend verhaal

De uitnodigende boekcover met het idyllische volkstuintje en het schilderachtige witte schuurtje is een perfecte weerspiegeling van het verhaal en straalt een warme, zomerse sfeer uit. Het beeld roept meteen het verlangen op om te genieten van sappige aardbeien en zongerijpte tomaatjes rechtstreeks uit je eigen tuin.

Door de vier seizoenen neemt de schrijfster Bramley je mee in het leven van Tilly Parker. Een jonge vrouw die verhuist naar een klein dorpje Kingsfield. Zij wil het verleden achter zich laten en haar leven een andere wending geven. Zij besluit een volkstuintje te nemen aan de Ivy Lane en daar in alle rust groente te zaaien. Maar die rust is helaas ver te zoeken. Want er is daar volop vertier en fijne mensen die haar willen helpen of gewoon vrienden willen worden met Tilly. Heel langzaam stelt Tilly haar hart open voor de medetuinders en wordt niet alleen haar moestuin steeds mooier maar kan zij heel misschien ook haar hart weer open stellen.

 

Bramley bouwt het verhaal heel langzaam op, waarbij zij ruimschoots de tijd neemt om de personages uitgebreid te beschrijven. Je leert niet alleen Tilly goed kennen maar ook Gemma die het tuintje naast haar heeft en de dorpsgenoten die hun eigen stukje volkstuin bewerken. De gemeenschap, met al haar eigenaardigheden, komt tot leven in dit mooie verhaal. Het is voor Tilly maar moeilijk om haar geheimen van haar verleden voor zich te houden.

Het verhaal begint pas echt op gang te komen nadat je al ruim over de helft van het boek bent. Bramley hanteert een prettige en vloeiende schrijfstijl, maar het lukte me toch niet helemaal om diepgaand geraakt te worden door het verhaal. Soms kunnen feelgood boeken je hart verwarmen of je tot tranen roeren, maar dit aspect leek een beetje te ontbreken in dit geval. 

Titel: Het jaar rond
Auteur: Cathy Bramley
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 464

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.