Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Hogerop – Helen Wan

Het verhaal blijft wat oppervlakkig.  

Dit verhaal gaat over Ingrid Young, een Chinees-Amerikaanse vrouw die haar weg probeert te banen naar partnerschap in het gerenommeerd advocatenkantoor Parsons Valentine & Hunt in New York. Het legt de nadruk op de uitdagingen die zij en anderen die niet voldoen aan het ‘blanke, mannelijke en bevoorrechte’ ideaal, tegenkomen. Hoewel het boek enkele momenten bevat waarbij je echt even moet slikken, zoals situaties waarin Aziatische vrouwelijke advocaten verkeerd begrepen worden of waarin de hoofdpersoon verward wordt met een secretaresse, wordt de hoofdpersoon in het boek als vrijwel perfect neergezet, wat soms ongeloofwaardig aanvoelt. Het meest pijnlijke deel van het verhaal komt wat onverwacht en mist daardoor impact.

Desondanks is de schrijfstijl van het boek aangenaam en vlot, en het is soms zelfs ontroerend.

Het punt dat niet elke blanke, bevoorrechte man negatief is en dat niet elke minderheid automatisch perfect is, zou genuanceerder behandeld kunnen worden. Het boek heeft potentieel, maar het mist mogelijkheden om verder te gaan dan oppervlakkige stereotypen en karakters.

Er is van dit verhaal ook een Netflix serie gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie het doet bij het grote publiek en of zij dicht bij het boek zijn gebleven.

Titel: Hogerop
Auteur: Helen Wan
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.