Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Roadtrip Alzheimer – Caroline Baas

Ingrijpend verhaal over ziekte van Alzheimer.

Bijna iedereen heeft in zijn leven te maken met de ziekte Alzheimer. Soms maak je het van een afstand mee maar vaak ook heel intensief zoals ook Caroline Baas. Eerst verloor zij haar moeder aan deze ziekte en nu krijgt ook haar vader de uitslag Alzheimer.

In dit boek schrijft dochter Caroline op een prachtige manier het proces en de worsteling van deze ziekte. Zij weet je op een emotionele manier mee te nemen in het leven van haar vader en de intense band tussen hen. 

Je leest hoe haar vader langzaam steeds meer vervreemd raakt van de werkelijkheid en onverstandige keuzes gaat maken. Caroline zal een moeilijke beslissing moeten nemen en zorg in moeten roepen voor haar vader.

Dagopvang

“ terug in de auto begin papa zachtjes te huilen. Dat zie ik hem nooit doen en ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren. Caro, ik wil hier echt niet naartoe hoor, ze doen allemaal kinderachtige spelletjes. Ik ben toch niet achterlijk, zegt papa met een snik in zijn stem.”

Ik heb enorme bewondering voor het geduld en respect wat zij heeft voor haar vader. Nu moet ik ook zeggen dat haar vader volgens mij een schat van een man was. Dat hielp haar ook de juiste wegen te bewandelen.

Dank je wel Caroline dat ik een stukje mocht mee wandelen in dit heftige proces.

Titel: Roadtrip Alzheimer
Auteur: Caroline Baas
Uitgever:  Davey Jones Publishing
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.