Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Machteloos – Lois Blommestein

Een pittige en rauwe thriller. 

In dit eerste deel van de trilogie gaat het er heftig aan toe. Gelijk in het begin hebben we al te maken met seksueel geweld en misbruik.

Het verhaal wordt geschreven vanuit drie verschillende perspectieven.

Jaimy een agente die op de politie academie al verliefd werd op haar docent Lars. Hij lijkt een aardige vent, maar niets is minder waar. 

Joan die haar oude leven achter zich wil laten en met een nieuwe opleiding en baan begint in een verzorgingstehuis. Maar als zij net begonnen is, haalt het verleden haar  in want haar grootste nachtmerrie blijkt ook in het verzorgingstehuis te werken. Joan wil flink zijn en zich niet laten kennen, maar de angst uit het verleden komt terug en het misbruik begint opnieuw.

De derde persoon is Liam. Hij is de man die Joan samen met een vriend in haar jeugd op een verjaardagsfeestje heeft misbruikt. Hij blijft geobsedeerd door haar.

Lois heeft een heftige schrijfstijl die vlot leest maar je ook naar de keel grijpt. Ze schuwt de gruwelijke verkrachtingsscenes niet en beschrijft de angst ook op een zeer gedetailleerde manier.

Omdat ik graag heel open een boek in ga, lees ik lang niet altijd de achterkant en was ik dus niet goed voorbereid op dit verhaal. Hoewel ik best wat kan hebben, is het misschien handig om te weten dat dit verhaal zeer intens is.

De thema’s als seksueel geweld, verkrachting, manipulatie en stalking lopen door het hele boek heen. Soms is het ook best een beetje veel.

Goed geschreven, maar Ik moet even op adem komen voor ik aan boek twee ga beginnen.

Titel: Machteloos
Auteur: Lois Blommestein
Uitgever:  Brave New Books
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.