Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Rendez-vous op Montmartre – Mirjam Mieserius.

Kerst in Parijs.

Ook in deel twee van de serie “Bestemming Parijs” kunnen we weer genieten van de Parijse sferen en de drie leuke vriendinnen Sofia, Lizzy en Chloe.

Parijs is volop in de kerstsfeer en iedereen is bezig om er dit jaar mooie feestdagen van te maken. Chloe zal haar eerste kerst met Guillaume gaan vieren en heeft daar enorm veel zin in. Sofia wil graag een groots kerstdiner maken voor al haar vrienden, maar haar eigen relatie loopt nogal moeizaam waardoor zij heel erg haar best moet doen om alles gezellig te houden. Dan hebben we nog Lizzy die naar Barcelona was vertrokken om daar haar geluk te beproeven. Maar dat is mis gegaan en zij staat plotseling weer bij haar vriendinnen op de stoep. Omdat zij geen verblijfplaats heeft, biedt Chloe aan om voorlopig bij haar en Guillaume in te trekken. Maar of dat een goed idee is?

Al met al zijn er weer behoorlijk wat perikelen in het leven van de vriendinnen waardoor je direct weer in het verhaal zit en je je opnieuw door de straten van Parijs waant. Hieraan merk je ook dat Mirjam een bekende is in de stad van de lichtjes en de liefde. Zij schetst de straatjes en de cafeetjes met warme chocomel en heerlijke croissantjes . Dit alles maakt het verhaal bijzonder fijn om te lezen.

In dit boek gaat Mirjam nog dieper in op de personages en leer je hen nog beter kennen. Het leven loopt voor alle drie de dames niet over rozen en zij proberen daar dagelijks mee te dealen. Ook in dit verhaal wordt romantiek en humor gecombineerd met thema’s als persoonlijke ontwikkeling en de juiste keuzes maken.

Het is opnieuw een prachtig verhaal geworden met veel liefde, humor en diepgang. Je leeft mee met de fijne personages en aan het einde van het boek weet je dat er nog een veel belovend deel drie zal komen want nog lang niet alles heeft een happy end gekregen.

Titel: Rendez-vous op Montpartre
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 393

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.