Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Koffers vol liefde – Marli Elisa

Een feelgood met heel veel humor.

Met deze zomerse feelgood geniet je van een heerlijk verhaal onder de Italiaanse zon.

Juliette woont al jaren in Oud-Zuid en vind zich zelf ontzettend saai. Daar komt absoluut verandering in als zij samen met haar nieuwe liefde David vertrekt naar Italië om een klein Boutique hotel te gaan bouwen. Tijdens de reis er naar toe gaat er al van alles fout, maar daar aangekomen lijkt de ramp compleet. Het kleine kasteeltje wat verbouwt moet worden tot hotel is een ruïne. Gelukkig kan een oude liefde van Juliette, Marco, hen helpen. Maar of dat zo’n goed idee is?

Marli weet het verhaal met ontzettend veel humor te beschrijven. Door haar vlotte schrijfstijl en de grappige anekdotes moet je soms hardop lachen. David die lief maar zo onhandig is. En dan zijn taalkundig foute uitspraken als: “komt bij de bakker “( ipv Komt voor de bakker) vond ik echt vindingrijk.

Leuk om eens een feelgood verhaal te lezen over mensen van middelbare leeftijd. De hoofdpersonages zitten dan in een andere leeftijdsfase en dan krijg je ook dit soort humoristische passages:

… ik stap op Marco af. Het is wel duidelijk wat hij me wil vertellen. Ik ben dikker dan vroeger en mijn borsten hangen lager. Ja dat weet ik zelf ook wel. Bedankt, eikel….

De hoofdpersonages zijn sympathiek en worden door Marli op een fijne manier neergezet. Voor wie zal Juliette uiteindelijk kiezen? Voor de knappe Italiaanse oude liefde of voor de onhandige en dyslectische Nederlander. Daarvoor moet je deze novelle zeker zelf gaan lezen.

Titel: Verloofd in Zoutelande
Auteur: Marli Elisa
Uitgever: De verhalenfabriek

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.