Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Precies de juiste snaar – Kristie Raaijmakers

Dit is alweer het derde deel van de muzikale feelgood serie “Rock & Flirt.

In dit verhaal leren we bandlid Ruud beter kennen maar krijgt ook Jill een hoofdrol toebedeeld. Zij is bruiloftsfotograaf en een goede vriendin van Ruud. Met nogal wat tegenzin gaat zij dagelijks aan de slag om mooie plaatjes te maken van diverse bruidsparen. Maar eigenlijk ligt haar hart ergens anders. Zij zou graag als muziekfotograaf aan de slag gaan. Ruud geeft haar net dat zetje dat zij nodig heeft en stelt voor om als vaste fotograaf van Misty Figures aan de slag te gaan. De band reageert ook enthousiast en Jill kan aan de slag. Maar terwijl zij door de lens kijkt, veranderen haar gevoelens voor haar beste vriend Ruud langzaam. Zij probeert zich er nog tegen te verzetten, maar liefde laat zich niet sturen. Helaas wil Ruud liever niet meer dan vriendschap.

Hoewel dit boek een echte feelgood is, vond ik er enorm veel diepgang in zitten. Kristie schuwt de heftige emoties niet. Beide hoofdpersonages hebben flink wat bagage uit hun jeugd en je leest op een prachtige manier hoe ze hier mee proberen om te gaan.

De karakters van Jill en Ruud worden op een hele gedetailleerde uitgewerkt en hierdoor leer je ze goed kennen en ga je van ze houden. Kristie is een ster in het schrijven van goede dialogen en daardoor krijg je een prachtig beeld van de gevoelens en gedachten van de personages. De liefde speelt een grote rol in dit verhaal en hierdoor kreeg ik soms zelf ook kriebels in mijn buik.

Kristie heeft een fijne en innemende schrijfstijl die ik steeds meer zie groeien.  Zij heeft de worsteling van Ruud op een intense manier verwoord waardoor het een feelgood met een diepere laag is geworden.

Hoe verder je komt in de serie hoe beter je alle bandleden ( en vriendinnen ) leert kennen. Het plaatje raakt steeds meer compleet. Hoewel je de boeken prima los kunt lezen, is het ook fijn om de opbouw te ervaren in het hele verhaal.

Titel: Precies de juiste snaar
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.