Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De 20 – Sam Holland

“…Nu zijn we alleen. Wie niet weg is is gezien, ik kom!…”. 

Wat een geweldige thriller mocht ik deze maand lezen voor de @thrillerleesclub.  Ik denk dat dit wel een van de toppers wordt van 2023.

Rechercheur Adam Bishop wordt bij een gruwelijk toegetakeld lichaam gehaald en ontdekt dat er op de plaats delict nog meer lichamen zijn. Bij elk lichaam wordt ook een romeins cijfer gevonden. Het lijkt wel of de moordenaar aftelt…

Dan staat zijn ex-vrouw op de stoep en dwingt Adam naar haar te luisteren. Zij ziet overeenkomsten met een reeks moorden van 25 jaar geleden. Adam wil er in eerste instantie niet naar luisteren, maar zijn ex Romilly Cole lijkt toch gelijk te hebben.

De moordenaar grijpt snel om zich heen en Adam lijkt het aftellen niet tegen te kunnen houden.

De 20 is zonder twijfel een vreselijk spannende thriller die je vanaf de eerste bladzijde meesleept in een wervelwind van spanning, actie en mysterie. Deze pageturner heeft me op het puntje van mijn stoel gehouden van begin tot eind. Zodra Adam flink in het onderzoek zit en zelfs binnen zijn team vreselijke dingen gebeuren, volgt er een razendsnelle en meedogenloze jacht naar de moordenaar. De auteur weet op meesterlijke wijze spanning op te bouwen en vast te houden. De plot is doordrenkt van onverwachte wendingen en verrassingen, waardoor je keer op keer op het verkeerde been wordt gezet.

De personages van zowel Adam als Romilly zijn levensecht en goed uitgewerkt. Je voelt hun angst, wanhoop en vastberadenheid terwijl ze proberen te ontsnappen aan de genadeloze moordenaar. Hun onderlinge relaties worden op de proef gesteld, en je kunt je gemakkelijk inleven in hun situatie, wat de spanning nog intenser maakt.

Maar wees gewaarschuwd: De schrijfster weet de moord scenes op een gruwelijke en uitgebreide manier te beschrijven

Titel: De 20
Auteur: Sam Holland
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.