Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Pineapplestreet – Jenny Jackson

Problemen bij de steenrijke familie Stockton.  

De eerste indruk van dit boek is erg leuk. Een prachtige cover met reliëf en lekker veel kleur. Het heeft zeker een vrolijke en humoristische uitstraling.

Pineapple Street biedt een kijkje in het leven van de steenrijke Stockton familie en hun worstelingen met rijkdom, privileges en familiedynamiek. De twee dochters en de schoondochter hebben verschillende problemen in hun leven die per hoofdstuk steeds dieper uitgewerkt worden.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van de zussen Darley en Georgina en de schoonzus Sasha. Het steeds duidelijk wordende verhaal concentreert zich op de innerlijke strijd van de personages en hun relaties. Bij Darley raakt haar man betrokken bij een schandaal en wordt hierdoor ontslagen. Haar financiële zekerheid valt hiermee weg. Georgina is verliefd op haar baas maar het lukt niet om hier een echte relatie van te maken. En dan hebben we schoonzus Sasha, die niet echt geaccepteerd wordt in de rijke Stockton familie en steeds een beetje buiten de boot valt.

Ik vond het verhaal wat langzaam verlopen. De schrijfster heeft elk karakter diep uitgewerkt met hun gevoelens en teleurstellingen, maar het was mij soms te gedetailleerd. Ik hoopte meer op een rijke familie die zich slechter gedroeg, maar uiteindelijk gebeurt er niet echt hele erge dingen en bleef het verhaal wat tam. De karakters werden met hun innerlijke dialogen wel goed uitgewerkt , maar ik voelde bij niet één personage echt empathie. Wel moest ik af en toe wat gniffelen om de ouders die zich overal mee wilden bemoeien.

Over het algemeen biedt dit boek een leuke kijk op een disfunctionerende rijke familie en de uitdagingen die zij tegenkomen in hun dagelijks leven. Ook het familiedrama speelt een grote rol in het verhaal.

als je van familiedrama en rijke personages houdt en gedetailleerde dialogen dan is het zeker de moeite waard om het te gaan lezen.

Titel: Pineapplestreet
Auteur: Jenny Jackson
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.