Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Alter ego – Esther Verhoef

Ware pageturner.

Verhoef heeft wederom een fenomenale thriller weten te schrijven. Ik heb hem dan ook in één adem uit gelezen.

Het verhaal begin al gelijk met een nare terugblik van de jonge Lynn die woont bij haar ouders en daar beslist niet gelukkig is.

Dan maakt het verhaal een sprong naar het jaar 2022 waarin Lynn getrouwd is met de 20 jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok. Het lijkt allemaal fantastisch te gaan, maar er blijken toch wat scheurtjes te zitten in hun relatie. Lynn heeft namelijk een affaire met Laurens.

Camiel en Lynn breiden hun restaurant imperium steeds verder uit, maar er gebeuren steeds vreemde dingen in het huis en in hun leven.

Verhoef weet op een hele goede manier de spanning steeds meer te laten oplopen en geeft echt niets weg. Je blijft dus het hele boek in twijfel over wie er verantwoordelijk is voor de vreemde zaken in het leven van de hoofdpersonages. Zij weet de karakters op een pakkende manier uit te werken.

Soms zijn er hoofdstukken vanuit de dader verteld. Dit blijft echter tot aan de laatste hoofdstukken onbekend wie dat is. Hoewel je steeds verdenkingen hebt.

Doordat er ook vanuit het perspectief van Lynn tijdssprongen gemaakt worden naar haar jeugd, wordt zij als karakter heel goed neergezet en krijgt zij een goede en duidelijke plaats binnen de gebeurtenissen.

Met een geloofwaardige en verrassend plot, goed neergezette personages en een vlotte schrijfstijl is dit opnieuw een geweldige thriller geworden.

Titel: Alter ego
Auteurs:  Esther Verhoef
Uitgever: uitgeverij Prometheus
Aantal pagina’s: 416

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.