Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Pijn – Chantal Eckenbach

Ondraaglijke pijn.  

Vaak Lees ik thrillers, of een mooie roman, maar soms is het tijd voor een ander boek. Een verhaal waar je echt even stil van wordt. Waar je nog lang over na moet denken. Dit is zo’n boek.

Chantal vertelt het verhaal van haar moeder die al op jonge leeftijd een hersenbloeding krijgt. Haar rechterkant is bijna helemaal verlamd en ook kan zij bijna niet meer praten. Daarbij heeft zij ontzettend veel pijn. Wanneer haar moeder langzaam iets opknapt, blijft de pijn en depressie bestaan. Niemand blijkt hier iets aan te kunnen doen en Chantal loop tegen een enorme muur op. Ten einde raad overweegt haar moeder euthanasie omdat de pijn niet meer te hanteren is. Maar Chantal blijft vechten voor de juiste hulp voor haar moeder.

De auteur beschrijft deze geschiedenis op een heel verhalend en  prettige manier. Het verhaal leest hierdoor heel gemakkelijk en vlot. Het lukt haar prima om je mee te nemen in de zorgen om haar moeder in de medische molen. Het wordt geen moment saai of te medisch maar blijft enorm boeien. De kracht die dochter, maar ook haar beide ouders uitstralen is enorm.

Na het lezen van dit verhaal kan ik niet anders dan ontzettend veel bewondering hebben voor Chantal. Hoe zij heeft gevochten voor haar moeder en daarover ook nog een prachtig boek heeft weten te schrijven.

Dit verhaal is voor iedereen die zelf te maken heeft met chronische pijn of in zijn of haar omgeving dit meemaakt. Maar Het is ook een aanrader voor artsen of zorgverleners om nog meer inzicht te krijgen in wat pijn met jou, of je omgeving, kan doen.

Titel: Pijn
Auteur: Chantal Eckenbach
Uitgever: NAUuitgeverij

Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.