Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Bloedspoor in de wijngaard – M.L. Longworth

Een franse cosy crime. 

In het zonnetje met een goed glas wijn in de hand las dit boek bijzonder aangenaam.

In de binnenstad van Aix gebeuren er vreemde zaken. Wijnbouwer Olivier Bonnard ontdekt dat er een heel aantal dure wijnflessen verdwenen zijn uit zijn mooie wijnkelder. Vlak daarna doet ook Gilles d’Arras aangifte van de vermissing van zijn vrouw. Als dan in de buurt nog een jonge vrouw wordt aangerand en een lichaam van een andere vrouw gevonden wordt, is er toch wel iets heel vreemds aan de hand. Hebben deze zaken iets met elkaar te maken of is het allemaal toeval?

Antoine Verlaque en Marine Bonnet gaan deze zaken eens nader onderzoeken.

Dit is al deel drie in de Provençaalse mysteries-serie. Ik had de andere delen nog niet gelezen, maar dat is gelukkig geen enkel probleem. 

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en er komen ook veel personages in voor. Je moet er dus even goed bij blijven. Misschien is het daarom handig om dit boek lekker vlot door te lezen. Dan zit je goed in het mysterie en gaan de personages ook echt voor je leven.

De auteur hanteert een nogal beschrijvende gedetailleerde schrijfstijl waardoor je je in het platteland van Frankrijk waant. De sfeer wordt goed neergezet en het is niet al te spannend. 

Je krijgt tijd om mee te puzzelen en te bedenken hoe het allemaal in elkaar zit.

Het leest eigenlijk als een heerlijke “Agatha Christie”

 

Titel: Bloedspoor in de wijngaard
Auteur: M.L. Longworth
Uitgever: Standaard uitgeverij 

Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.