Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Audrey verliest haar verstand…  

Tranen met tuiten huilde ik toen ik het boek dicht sloeg. Wat een betoverend mooi verhaal. 

Dit boek begint zeven dagen voordat Audrey haar verstand verliest. Zij staat op, werkt haar ochtendritueel af, gluurt naar haar bloedmooie buurman en stapt weer in haar auto om naar haar werk te gaan. Al tien jaar lang is zij Audrey van HR. Maar eigenlijk is zij helemaal niet blij met hoe haar leven verloopt. 

Dan ontmoet zij schilder Lynx. Hij staat op de steiger de gevel van haar werk te schilderen. Als zij met elkaar in contact komen adviseert hij haar meer in het “nu” te leven. Zal zij dat ooit kunnen…

Op een dag neemt zij niet meer de afslag naar haar werk, maar reist regelrecht door naar Parijs. Gaat ze het daar wel redden helemaal in haar eentje?

Alleen de cover van dit boek is al zo romantisch dat je het verhaal wat zich ook nog grotendeels in Parijs afspeelt wel moet lezen. Zodra je begonnen bent, is er geen houden meer aan en word je in een verhaal, vol verlangen en romantiek, getrokken. 

De personages zijn fijn en worden door de schrijfster zo mooi en beeldend uitgediept. Door de vele dialogen leer je de karakters heel goed kennen en ga je al snel van ze houden.

Wat heeft Chantal zich ook enorm verdiept in het Parijse leven. Je wandelt mee door de prachtige straatjes en proeft de heerlijke gerechten uit de Parijse keuken. Zij weet dit op een bijzonder prettige manier te beschrijven waardoor je als het ware met Audrey mee wandelt door de prachtige stad.

De auteur laat ons achter met een wijze raad: leef in het nu en geniet van de mooie dingen. Zoals bijvoorbeeld dit heerlijke boek😉

Titel: Nu we hier toch zijn
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 448

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.