Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Hoop boven Wisteria cottage- Eline Hazelaar

❄️Een ijskoud verhaal met hartverwarmende personages❄️

Dit eerste deel van de feelgoodserie “Joy” vertelt het verhaal van Feliz Snow. Zij is dierenarts en wil haar geluk gaan beproeven buiten de stad. Weg van de grote dierenartspraktijk van haar ouders. Zij verhuist naar een koud klein dorpje genaamdJoy. Waar zij gaat wonen in het landhuisje Wisteria Cottage. Helaas is er nogal wat mis in het huisje en lijkt haar huurbaas niet zo’n vriendelijke man. Ook het opstarten van haar dierenartspraktijk lijkt moeilijker dan ze had verwacht, want welke boer wil er nu een vrouwelijke arts? Feliz heeft het beslist niet makkelijk in het ijskoude dorpje. Zal zij zich staande weten te houden of kiest zij toch weer voor de veilige stad?

Wat dit feelgood verhaal vooral typeerde was de kou en de ijzersterke dialogen. Het vlot geschreven boek bevat heel veel gesprekken tussen Feliz, de nukkige huisbaas en de dorpsbewoners. Eline neemt de tijd om de twee hoofdpersonages heel goed neer te zetten. Zij beschrijft Feliz haar vechtlust om er een succes van te maken, maar ook haar onhandigheid en felheid. Het is echt een leuke meid waar je van gaat houden. Wel heeft zij het het hele boek door ontzettend koud. Daarnaast leren we Huisbaas en Landheer Fraser North kennen als een echte mopperkont die gelukkig toch wel wat weet te ontdooien tijdens het verhaal.

De schrijfster maakt ook prachtige en gedetailleerde beschrijvingen van het dorp en de winkeltjes, de gladde wegen en de besneeuwde natuur. Al met al een fijn verhaal wat je zeker moet lezen met warme drank en een dikke deken om je heen. Want wat is het ontzettend kou in het dorpje Joy.

Titel: Hoop boven Wisteria Lane
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Loft publishing
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.