Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Op rolletjes – Daniëlle van Helden

Een bijzondere cruise.  

Op rolletjes? Nou, dat is het zeker niet voor Loïs in dit vrolijke avontuur op het water! Wanneer haar oudere zus Esmee haar uitnodigt voor een bijzonder bootreis, grijpt Loïs deze kans met beide handen aan. Maar hé, misschien had ze toch eerst die ene mail moeten checken… Ach, details, toch?

Eenmaal aan boord wordt Loïs geconfronteerd met een bonte verzameling medereizigers die haar verwachtingen volledig overboord gooien. En alsof dat nog niet genoeg is, lijkt haar zus Esmee hier allemaal prima mee overweg te kunnen maar haar lukt dit veel minder.

Dit korte verhaal is een heerlijke mix van humor, avontuur en zelfontdekking.

Door de vlotte schrijfstijl  van Danielle, die toch ook diepgang in het verhaal weet te brengen maakt dat je er gewoon blij van wordt.

Speciaal in dit verhaal is de liefdevolle band tussen de zussen Loïs en Esmee. Ondanks hun verschillen en de uitdagingen die ze tegenkomen, is hun connectie bijzonder. Zij hebben weinig steun van hun ouders gehad en veel zelfstandig moeten doen maar toch is het: “ Zussen voor altijd”

Onder de oppervlakte van dit luchtige avontuur schuilt er prachtige diepgang: de angst voor het onbekende waarmee Loïs wordt geconfronteerd. Deze angst voegt een extra laag toe aan het verhaal.  Dit is herkenbaar van de andere boeken van Danielle. Zij kan dit dan ook heel realistisch beschrijven.

Een luchtige feelgood met hartverwarmende en grappige momenten; een aanrader dus.

Titel: Op rolletjes
Auteur: Daniëlle van Helden
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 163

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.