Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Op de huid – van Dag Neijzen

Een eigentijdse thriller met een origineel verhaal.  

Bij Veilinghuis De Eland komen om de zoveel maanden verloren bagagestukken van Schiphol onder de hamer. Karin en Charly hebben stiekem hoop om ooit een schat te ontdekken tussen al die verloren spullen. Ze denken een onschuldig uitziende koffer te scoren, maar eenmaal thuis op Karins woonboot blijkt dat ding een enge verrassing te verbergen. Karin raakt er helemaal door geobsedeerd. En al is Charly meestal niet bang voor een uitdaging, deze keer laat ze haar vriendin met hun nieuwe aankoop alleen.

Twee maanden later is Karin ineens spoorloos verdwenen. In een wanhopige bui stemt Charly in met een ontmoeting met een of andere onbekende die beweert een onderzoeksjournalist te zijn. Met een flinke dosis achterdocht filmt Charly alles om haar heen en overlaadt ze de journalist met video’s en dagboeken die ze op Karins computer heeft gevonden. Haar hoop is om zo haar vriendin op te sporen. Wat Charly niet weet, is dat deze journalist al veel verder is in zijn onderzoek naar een eeuwenoud Vaticaans broederschap dat niet schuwt om alles op alles te zetten om de waarheid te verbergen.

Dit spannende boek wordt vanuit verschillende perspectieven beschreven. Vooral door de ogen van vriendin Charly en onderzoeksjournalist Mark. Door middel van het filmen van elkaar proberen ze te reconstrueren wat er met Karin is gebeurd. terwijl zij de filmpjes bekijken op Karins computer neemt Mark Charly op en andersom. Je leest dus wat zij ontdekken maar ook hoe zij reageren op alles wat zij te zien krijgen.

 

..” ik zet het beeld uit, sta even naar het zwarte scherm en vraag me af waar ik in vredesnaam naar zit te kijken. Voor het eerst realiseer ik me pas echt hoe ongelofelijk wanhopig Karin is”..

De schrijver heeft een gedetailleerde en beschrijvende stijl waardoor je diep het verhaal in gezogen wordt. Hij neemt de tijd om de hoofdpersonages goed neer te zetten en al lezend komen zij tot leven. Toch kreeg ik geen echte band of empathie met de karakters. Wel voel je de spanning en  wil je graag weten wat er allemaal aan de hand is.

Ik merk dat de schrijver zich heel goed verdiept heeft in de geschiedenis waarover hij schrijft maar ook over hoe jongeren tegenwoordig functioneren. Zij filmen en vloggen over alles wat zij doen in het leven.

Al met al een bijzondere eigentijdse thriller met een heel origineel verhaal.

Titel: Op de huid
Auteur: Dag Neijzen
Uitgever: NAUuitgeverij

Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.