Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Het begin – Jerrad Hoff

Een prachtig en ontroerend verhaal.  

Het is 1962 als Evy op 22 jarige leeftijd alles achter zich laat en richting het kleine plaatsje Beaufort in South Carolina vertrekt. Zij start daar een lunchroom en is best gelukkig. Op een dag wandelt er een veel oudere man de lunchroom binnen en er is direct een klik. Hij is de man die het prachtige boek heeft geschreven dat ze ooit van haar oma gekregen heeft. Hij is de man die haar grote liefde zal zijn.

Maar Evy heeft veel geheimen en de man, Ansel Benning met dubbel n genaamd, is veel ouder dan zij. Is de kracht van hun liefde voldoende om stand te houden, zelfs wanneer de buitenwereld er anders over denkt?

Wederom heeft Jerrad een betoverend en hartverwarmend verhaal geschreven over een bijzondere liefde. Hij weet je mee te nemen in de levensverhalen van boeiende personages, die stuk voor stuk een rijk verleden met zich meedragen.

Zo ook in dit verhaal waarin zowel Ansel als Evy lang niet altijd gelukkig zijn geweest. Maar zodra zij elkaar hebben gevonden leven zij in een gepassioneerde liefdesrelatie.

De auteur heeft een gedetailleerde schrijfstijl waarin hij de tijd neemt op dialogen mooi uit te werken, maar ook de omgeving en de emoties van de hoofdpersonen prachtig neer te zetten. Hij bezit een talent om je bijna te kunnen eenzelvigen met de hoofdpersoon. Je gaat niet alleen van Evy houden maar bent haar bijna zelf in dit prachtige verhaal.

En dan het einde van dit boek.. zonder spoilers te geven kan ik wel zeggen dat de tranen over mijn wangen rolden. Zo mooi, aangrijpend en intens. Dit verhaal moet je gewoon gelezen hebben!

Titel: Het begin
Auteur: Jerrad Hoff
Uitgever: JHB
Aantal pagina’s: 354

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.