Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

London, with love – Sarra Manning

Coming of age met London op de achtergrond. 

Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners en blijven elkaar van tijd tot tijd tegenkomen, via een gemeenschappelijke vriend, via hun werk, via partners.  In de twee decennia die volgen worden ze verliefd op elkaar, hebben ze een hekel aan elkaar, zoenen ze, blijven ze vrienden, willen ze elkaar nooit meer spreken, en vinden ze elkaar altijd weer terug. En dit gebeurt allemaal tegen het licht van de prachtige stad Londen.

De hoofdstukken in dit boek beginnen steeds bij een metrostation in en om Londen. De liefde voor deze stad voel je door het hele boek heen. Op de achtergrond zien je veel van de belangrijkste gebeurtenissen die hun leven accentueren: de dood van prinses Diana;  9-11, Corona en andere kleine en grote drama’s in hun eigen leven.

In dit verhaal volgen we met name Jennifer Richards ( ook wel Jen) vanaf dat zij als gepeste tiener van de middelare school af komt tot dat zij een vrouw van middelbare leeftijd is. Zij wordt door de schrijfster mooi en gedegen uitgewerkt. Je ziet Jennifer emotioneel groeien en een volwassen sterkte vrouw worden. Maar ook Nick zie je in het verhaal groeien en uiteindelijk zijn geluk vinden.

Manning weet met haar gedetailleerde schrijfstijl een mooie coming of age verhaal te vertellen met een eerbetoon aan de bijzondere stad Londen.

Toch moet ik wel zeggen dat ik er iets meer van verwacht had. Het leek aanvankelijk een leuk verhaal, maar naarmate het vorderde, prikkelde het me minder. Vooral Nick, wiens karakter ik wat minder leuk vond werd te weinig uitgewerkt. Het verhaal sleepte iets te veel door, daarom is het toch 3 sterren geworden.

Titel: London, with love
Auteur: Sarra Manning
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s  352

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.