Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Onderstroom – Linda Jansma

Spannend tot de laatste bladzijde.  

In “Onderstroom” leren je Hester kennen die een groot verdriet met zich meedraagt. Haar dochter Insa is door een gruwelijke dood om het leven gekomen en hierdoor is haar huwelijk ook gestrand. Met haar andere dochter en zoon probeert zij uit alle macht haar zeilschool door te laten lopen.Na twee jaar reilt en zeilt alles weer een beetje en lijkt de rust wedergekeerd. Maar dan komt Timo, een goede vriend van Insa, terug naar de Zeilschool om opnieuw lessen te nemen.

Jansma neemt goed de tijd haar personages neer te zetten, waardoor iedereen goed is uitgewerkt en een duidelijke plaats heeft gekregen binnen de gebeurtenissen die zich ontvouwen.

Elk hoofdstuk begin met een gedachte van Hester aan haar kind Insa. Hierin weerspiegelt zich zowel haar immense liefde als het diepgaande verdriet om het verlies van haar kind.

Hoewel er aanvankelijk nog geen grote gebeurtenissen plaatsvinden, blijft er gedurende het hele verhaal een voelbare onderhuidse spanning aanwezig.Naast dat Hester haar verhaal vertelt, wordt het verhaal ook belicht vanuit het perspectief van Isna’s vriend, Timo, die niet meer zo levendig lijkt als voorheen en een geheim met zich lijkt mee te dragen.

Jansma weet je door haar krachtige schrijfstijl en verrassende plottwist lang op het verkeerde been te houden. Op de Zeilschool zijn verschillende personages aanwezig die als verdachten kunnen worden beschouwd, maar wanneer het boek uiteindelijk wordt dichtgeslagen, blijft je met een verbluffend gevoel van verbazing achter.

Linda Jansma heeft wederom laten zien dat zij een schrijfster is die haar vak verstaat door opnieuw een psychologische thriller te schrijven die je tot de allerlaatste bladzijde op het puntje van je stoel laat zitten.

Titel: Onderstroom
Auteurs: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 350

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.