Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Liefde van je leven – Yvonne Hooge

Volop festival vibes!   

Jolijn is geen fan van liefdesverklaringen met suikerhartjes en diners bij kaarslicht. Als 28-jarige single heeft ze haar handen vol aan haar drukke leven en gelooft ze niet dat de liefde voor haar is weggelegd. Maar wanneer haar baas haar aanstelt als organisator van het evenement “Liefde van je leven”, wordt ze gedwongen haar eigen overtuigingen onder ogen te zien. Want wie weet er beter wat vrijgezellen willen dan een vrijgezel zelf, toch?

Samen met haar collega Veerle probeert ze er een fantastisch en origineel festival van te maken. Maar er gaat helaas nogal wat mis. Dan komt Veerle ook nog eens op de proppen met een cameraman Noah die alles zal komen filmen voor een promotie film.  Gaat dit allemaal nog wel goed komen?

Met korte hoofdstukken en een vlotte schrijfstijl trekt de auteur je moeiteloos het verhaal in. De drie dagen durende festival setting biedt een perfecte achtergrond voor de ontwikkeling van de personages en de opbouw van de romance. Maar het lot lijkt tegen Jolijn te zijn wanneer ze geconfronteerd wordt met de ene tegenslag na de andere. Gelukkig is Jolijn, ondanks haar afkeer voor “ANWB stelletjes” een vrolijke en positieve meid die samen met Noah  steeds met oplossingen komt.

Wat volgt is een heerlijk kat-en-muisspel tussen Jolijn en Noah, waarbij vonken overvliegen en de lachspieren flink worden getraind. Maar onder de oppervlakte sluimert er meer; misschien is Noah wel de perfecte man voor iets anders dan Jolijn ooit had kunnen bedenken.

Met een festival vol bijzondere activiteiten en een gezonde dosis humor weet de auteur de lezer moeiteloos te betrekken bij de zoektocht naar liefde, zelfacceptatie en onverwachte ontmoetingen. “Liefde van je leven” is niet alleen een verhaal over romantiek, maar ook over het vinden van jezelf te midden van de chaos van het leven. Een must-read voor liefhebbers van zomerse festivals en sprankelende feelgoodromans.

Titel: Liefde van je leven
Auteurs: Yvonne Hooge
Uitgever: Kabook publishing
Aantal pagina’s: 250

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.