Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Alles op alles – Paul Cleave

De klok tikt voor Noah Harper.

Ik was al bekend met deze schrijver vanwege het boek “Kinderspel”, maar nu heeft hij zichzelf overtroffen door een nog betere thriller neer te zetten. Ik kan niet anders dan deze thriller 5 verdiende sterren geven.

Direct op de eerste bladzijde grijpt dit verhaal je bij de keel en word je er meteen in meegesleept. Je maakt kennis met hulpsheriff Noah Harper, die iemand onder schot houdt en maar één ding wil weten: waar is het vermiste meisje Alyssa Stone? Deze actie kost hem alles wat hij heeft, maar hij vindt het meisje. Daarna wordt hij verbannen uit het dorp en besluit hij er nooit meer terug te keren.

Twaalf jaar later krijgt hij echter een telefoontje: Alyssa Stone is weer vermist. Haar vader vraagt hem om hulp. Met flinke tegenzin keert Noah terug naar Acacia Pines, maar daar wacht hem geen warm welkom.

Cleave heeft met Noah een geweldig karakter neergezet. Hij doet niet alles even netjes, maar zijn hart zit op de juiste plaats en hij belandt soms in hele vervelende situaties die hij moet oplossen, al dan niet met geweld. Want, wees voorbereid, er is behoorlijk wat fysiek geweld in dit boek. Noah is vastberaden om Alyssa hoe dan ook te vinden.

Het is een duister verhaal, maar ook grappig door Noah’s innemende karakter ondanks zijn soms domme acties. Voor mij waren er geen saaie momenten in dit verhaal. Zelfs de minder spannende delen waren doordrenkt van een onderliggende spanning, omdat je gedurende het hele boek de klok voor Noah bijna kon horen tikken. Er waren verschillende momenten tijdens dit boek dat ik mijn adem inhield over wat er vervolgens zou gebeuren. Er waren een aantal dingen die ik had verwacht en andere die ik nooit zag aankomen.

Al met al is “Alles op alles” een meeslepende thriller die je vanaf het eerste moment vastgrijpt en niet meer loslaat. Met een intrigerende hoofdpersoon, een spannend plot en een vleugje humor is dit boek absoluut een aanrader voor liefhebbers van het thriller genre.

Titel: Alles op alles
Auteur: Paul Cleave
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 346

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.