Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Onderschat – Marijke Verhoeven

Dat Marijke feelgood schreef wist ik al, maar nu mocht ik ook kennismaken met de thrillers van haar hand. 

Wij maken in dit boek kennis met Marcia. Zij is gescheiden van Oscar en zit nu in een ongelukkig huwelijk met Norbert. Ze leven naast elkaar in een grote Villa in Haren. Als Marcia op een dag aangesproken wordt op een parkeerplaats en hoort dat haar man gokschulden heeft, gelooft zij dit in eerste instantie niet. Maar zij wordt bedreigd en gechanteerd.

Gelukkig kan zij bij haar minaar Gabriel terecht. Hij is journalist en heeft ook zijn contacten met de politie. Als Marcia echter de naam noemt van de chanteur blijkt er toch meer aan de hand. Is Gabriel wel eerlijk?

De schrijfstijl van de auteur is prettig en uitgebreid. Het zijn korte hoofdstukken in de ik-vorm geschreven. Zij weet de personages goed te beschrijven waardoor je werkelijk in de huid kruipt van Marcia. Haar angst en twijfels zijn voelbaar door het verhaal heen. Het is niet ruim driehonderd pagina’s ontzettend spannend, maar je wil wel graag weten wie er nu te vertrouwen is en wie dit beslist niet is. 

Aan het eind van het boek loopt de spanning hoog op en lijkt het toch allemaal anders in elkaar te zitten dan gedacht. Een goed verhaal met spanning en romantiek. Zeker het lezen waard.

Titel: Onderschat
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 457

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.