Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Dank je feestelijk – Lisanne Stam

Op het randje van deze feestmaand nog even de recensie van het boek met de passende titel: dank je feestelijk. 

Gwen runt samen met twee vriendinnen de onderneming FESTUM.  Een bedrijf dat feestjes organiseert die heel uiteenlopend kunnen zijn. Zij worden zelfs gevraagd om een scheidingsfeest te organiseren. Dit is niet echt in haar straatje, maar waarom ook niet.

Het verhaal wordt meestal verteld vanuit Gwen. Zij is een leuke en pure meid die keihard haar best doet om haar bedrijf te laten floreren. Ze is onhandig maar met haar draaiboeken en haar vriendinnen lukt het haar om alles prima te regelen. Voor mannen is er geen tijd. Daarvoor is zij echt veel te druk.

Sommige hoofdstukken worden geschreven vanuit het perspectief van Xavi. Hij ontmoet Gwen omdat zij eigen vrouw een feest wil geven.  Hoewel hij in het begin nogal onsympathiek overkomt, zie je dat hij langzaam steeds meer ontdooit en een leuke vent blijkt te zijn.

De schrijfstijl van Lisanne is vlot.  Er zit veel humor in en het is een vrolijk verhaal. Door de korte hoofdstukken en het prettige taalgebruik lees je het boek zo uit. Zij beschrijft de personages herkenbaar waardoor je helemaal in het verhaal opgaat.

Titel: Dank je feestelijk
Auteur: Lisanne Stam
Uitgever: 

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.