Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, , ,

Obsessie – Jet van Vuuren

Van je vrienden moet je het hebben.

Als de man van Laura verongelukt tijdens een vliegtuigongeval is Laura radeloos. Als ook nog blijkt dat hij haar met schulden heeft achtergelaten, besluit zij naar haar goede vriend Dick af te reizen. Hij woont op Texel en zij kent hem al sinds haar studententijd. Hij is altijd verliefd op haar geweest en ontvangt haar dan ook met open armen. Maar dan gebeuren er steeds vreemde dingen en gaat Laura aan alles twijfelen. Zaken uit het verleden komen boven en het lijkt er op dat iemand het op haar gemunt heeft.

De schijfstijl van Jet is toegankelijk en vlot. Door de korte hoofdstukken vlieg je ook door het verhaal heen. De personages zijn heel beeldend beschreven. Je voelt de onmacht van Laura maar ook de eigenaardigheden van de andere hoofdpersonen. Je blijft met het gevoel zitten dat er iets niet klopt.

De schrijfster weet de spanning wel op te bouwen. Het hele boek blijf ik mij afvragen wie van de drie personages het nu echt op Laura gemunt heeft. Is dat haar broer, die in het verleden ook al voor traumatische gebeurtenis heeft gezorgd, is het haar goede vriend Dick die  steeds ter plaatsen is als Laura hem nodig heeft, of is het de wat verknipte huisgenote van vroeger,  die zich enorm opdringt aan Laura. Pas in de laatste hoofdstukken vallen alle puzzelstukjes in elkaar en worden ook heden en verleden één verhaal.

 

Titel: Obsessie
Auteurs: Jet van Vuuren
Uitgever: Ambo/Anthos uitgevers
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.