Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, , ,

Lucy – Hanneke Meier

Na het lezen van deze razend spannende serie kun je opgelucht zijn dat dit een fictief verhaal is.

Een driedelige serie die je eigenlijk wel allemaal achter elkaar moet lezen omdat de spanning onder je huid kruipt. Eerlijk gezegd wil je ook niet anders dan doorlezen.

(Deze recensie bevat spoilers!)

In het eerste boek leren we verpleegkundige Lucy kennen. Zij woont samen met haar zoontje Alec en vindt het heerlijk om in de avonduren even als gamer Jezebel aan de slag te gaan. Ze is behoorlijk goed in de virtuele wereld. Omdat zij het na de dood van haar man alleen moet redden, schrijft ze zich in voor een nieuw spelprogramma waarbij je als winnaar één miljoen e-credits kan winnen. Wanneer ze het contract tekent, blijkt het om een gruwelijk spel te gaan waar ze niet meer onderuit kan komen.

In deel één word je al vrij snel in een spannend verhaal getrokken. Waarin Lucy eerst nog vecht tegen het wurgcontract van het realityprogramma “Bloed” maar er al snel achter komt dat ze mee zal moeten doen.  Ook de medekandidaten worden in deel 1 al voorgesteld en goed uitgewerkt.  Buiten dat het super spannend is, is er ook ruimte voor romantiek. Dit maakt het wel moeilijker voor Lucy, want er kan maar 1 winnaar zijn.

In deel twee is Lucy gelukkig nog steeds deelnemer van het programma en zelfs erg populair. Samen met haar secondant ( haar broer) Julian beraamt zij een moord die zij daadwerkelijk moet plegen. In dit deel komt er steeds meer diepgang in het verhaal en word je er nog meer ingezogen. Lucy ontdekt dat zelfs de president een smerig spel mee speelt. Dit boek eindigt met een enorme cliffhanger en dan kun je alleen nog maar zo snel mogelijk deel 3 grijpen om te lezen hoe het afloopt.

Deel drie is het meest spannende deel vind ik. Daarin wordt het echt een race tegen de klok en wordt de liefde voor haar zoontje en de angst om hem kwijt te raken nog meer uitgewerkt.

Hanneke’s schrijfstijl is spannend en vlot. Geen woord te veel en to-the-point. Je gaat als een razende over de bladzijden heen en wil bijna woorden overslaan zo heftig is het. 

Het boek heeft soms ook iets van sciencefiction. Wanneer Lucy een mini-camera in haar oog krijgt, is dit onze tijd nog ver vooruit. Het lezen van deze trilogie doet je denken aan een mengeling van The Hungergames en Squidgame maar het verhaal is wat minder rauw.

Door de spanning in de boeken kun je als lezer de verbinding aangaan met de karakters en wat er mee gebeurt, tegelijkertijd kun je opgelucht zijn dat dit gelukkig maar een fictief verhaal is.

Met Lucy heeft Hanneke bewezen dat zij weet wat schrijven is. Ik wil heel graag meer van haar lezen in de toekomst!

 

Dank je wel  @hanneke.meier @verhalenfabriek dat ik mee mocht doen aan deze spannende blogtour!

 

Titel: Lucy
Auteurs: Hanneke Meier
Uitgever: De Verhalenfabriek

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.