Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

November – Jerrad Hoff

Als liefde het slechtste in je naar boven haalt.

Bij elk boek dat je van Hoff leest, word je meegesleurd in een achtbaan van emoties en aangrijpende gebeurtenissen. Ook in dit prachtige verhaal word je intens meegenomen in de wereld van de hoofdpersoon, Poppy.

Poppy Hollingworth is een prachtige jonge vrouw die afkomstig is uit een liefdeloos gezin, maar haar geluk vindt bij haar man Mason. Samen delen ze het intense geluk van hun gezin met twee kinderen. Echter, het noodlot slaat toe en Poppy’s leven wordt overweldigd door een tragedie, waardoor ze geconfronteerd wordt met haar diepste angsten en duistere kanten van het menselijk zijn.

Het verhaal begint rustig, bijna kabbelend, met een prettige sfeer. Maar onderliggend voel je voortdurend de dreiging van iets dat niet goed kan aflopen, en helaas blijkt dat gevoel gegrond te zijn. Een dramatisch ongeluk veegt alle geluk weg uit Poppy’s leven, waardoor ze gedwongen wordt om te vechten tegen de duisternis die haar dreigt te overspoelen.

Hoff weet op een bijzondere manier de emoties uit zijn pen te laten vloeien, waardoor je intens meeleeft met de personages in het boek. Hij schetst het karakter van Poppy op een krachtige manier, waardoor je ondanks de heftige beslissingen die ze neemt, ontzettend veel van haar gaat houden en haar innerlijke strijd begrijpt.

Door middel van flashbacks onthult Hoff langzaam maar zeker wat er precies is gebeurd tijdens het noodlottige ongeluk, waardoor je als lezer steeds meer inzicht krijgt in Poppy’s beweegredenen en haar complexe gevoelens.

Hoff weet zowel emoties als omgeving beeldend te beschrijven en dat maakt ook deze roman weer een boek dat je zeker gelezen moet hebben.

Titel: November
Auteur: Jerrad Hoff
Uitgever: JHB
Aantal pagina’s: 354

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.