Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De geheimen van het Italiaanse eiland – Barbara Josselsohn

Twee sterke vrouwen en een mysterieus object.

Dit was mijn eerste kennismaking met deze auteur en heb er bijzonder van genoten.

Dit eerste boek uit de serie: Het Italiaanse eiland” is een dubbele tijdlijn waarin twee even sterke vrouwen centraal staan.  In de moderne tijdlijn volgen we Mia Abrams, een 32-jarige onderzoeker uit Long Island, die aanwijzingen ontdekt die haar naar Italië leiden om de geheimen van het verleden van haar grootmoeder te ontrafelen.  In de tijdlijn van 1943 is Annalisa, Mia’s grootmoeder geboren in Italië, de hoofdpersoon. Zij woont met haar vader en zussen op het eiland Piccino wanneer de nazi’s binnenvallen.

De schrijfster weet beide karakters herkenbaar een met passie te beschrijven.

Beide tijdlijnen waren interessant maar vooral het verhaal van Annalisa vond ik heel intrigerend. Zij heeft een zwaar leven gehad en heeft hierover heel weinig losgelaten aan haar kleindochter Mia. Gedurende het hele boek was ik nieuwsgierig naar haar verhaal en wilde ik meer te weten komen over deze dappere vrouw.

Josselsohn weeft het verhaal naadloos in elkaar door steeds tussen heden en verleden te schakelen. Langzaam maar zeker komt Mia verder in haar onderzoek naar het verleden van haar oma. Naast dat er geheimen aan het licht komen, is er ook een prachtige liefdesgeschiedenis wat een mooie romantische dimensie aan het verhaal geeft.

De geheimen van het Italiaanse eiland is een roman over geheimen verloren liefde en een nieuw begin. De kern van het boek is een onopgelost mysterie dat je oprecht geïntrigeerd houdt en laat gissen naar wat er mogelijk is gebeurd.

Ik kan niet wachten op het tweede deel van deze serie, omdat ik heel benieuwd ben naar het vervolg van deze bijzondere familie.

Titel: De geheimen van het Italiaanse eiland
Auteur: Barbara Josselsohn
Uitgever: Oceaanboeken
Aantal pagina’s: 358

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.