Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De mystery Guest – Nita Prose

Molly is terug… en hoe!

Opnieuw worden we ondergedompeld in het leven van kamermeisje Molly Gray, die inmiddels is gepromoveerd tot hoofd Huishouding en haar taken met verve uitvoert. Wanneer een beroemde schrijver in het hotel verblijft en tijdens zijn toespraak plotseling bezwijkt en dood neervalt, wordt Molly opnieuw uitgedaagd om zich te storten op deze gruwelijke misdaad.

Net als in het eerste boek is Molly opnieuw een prachtig en bijzonder personage. Haar scherpe observatievermogen en oog voor detail zijn opmerkelijk. De schrijfster weet Molly’s gedachten en emoties zo treffend te beschrijven dat je je volledig in haar kunt verplaatsen. Ik was na het eerste verhaal al helemaal verkocht.

Naast de uitwerking van Molly’s karakter is het ook verheugend om oma weer terug te zien in het verhaal, met al haar wijsheid en onvoorwaardelijke liefde voor Molly. Oma heeft altijd in haar kleindochter geloofd en haar als een prachtig uniek mens gezien. Het is dan ook vermakelijk om steeds oma’s wijze en liefdevolle adviezen te lezen.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: het heden, waarin Molly in het hotel werkt en de moord op Schrijver Grimthorpe plaatsvindt, en het verleden, waarin oma voor de schrijver werkte en Molly meenam naar het grote “enge” huis.

Prose toont zich een goede schrijfster die uitblinkt in het creëren van geweldige dialogen en het spelen met woorden. Zij heeft duidelijk bepaalde personages bestudeerd en heeft vooral Molly geweldig goed neergezet.

“De mysterie Guest” is een boeiend vervolg op het eerste boek, dat opnieuw de charme en spanning van Molly Gray’s avonturen in het hotel weet vast te leggen. Met een intrigerende plot, levendige personages en meeslepende dialogen, weet de auteur opnieuw te betoveren.

Titel: De mystery Guest
Auteur: Nita Prose
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 384

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.