Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Neem nooit een beste vriend – Erna Sassen

Een eigentijds jeugdroman

Het verhaal wordt verteld vanuit Joshua. Een onzekere puber met twee vrienden, de altijd schreeuwende Dylan en de wijze Sergio.
Hij heeft zijn vrienden hard nodig, want hij weet zich geen raad met Lindsey. Zij is een bijzonder meisje dat zich bij hem anders gedraagt dan op school.
Hij wil haar tekenen, want dat doet hij graag. Vooral als zij danst is zij mooi en bijzonder.

De schrijfster heeft een hele trendy en soms wat grove schrijfstijl waar bij de hoofdpersoon heel primair denkt. Het is echt geschreven vanuit een puber met ook het puber taalgebruik.

De hoofdstukken zijn kort soms zelfs maar één bladzijde.
Hierdoor ga je razendsnel door het verhaal heen. Het wordt ook in een hoog tempo verteld en dat pas zeker bij de jongeren van deze tijd. Alles moet kort en vlug.

Behalve dat er veel humor in het boek zit, weet Erna je ook diep te raken door de personages eerlijk en open te beschrijven. Ik denk dat pubers zich hierin zeker zullen herkennen.

Door de leuke illustraties van @martijnvanderlindenillustrator
Is dit Young Adult boek nog leuker om te lezen en te ervaren.

Titel: Neem nooit een beste vriend
Auteur: Erna Sassen
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.