Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Kinderspel – Paul Cleave

Schrijversechtpaar komt zelf in thriller terecht

Wat een geweldig verhaal dat begint met een spannende proloog, die je gelijk helemaal in het verhaal trekt.

Daarna starten de hoofdstukken, die zijn aangeduid met dagen. De eerste dag gaat Cameron met zijn zoon naar de kermis. 

Daar krijgt zoon Zach een woede aanval en gebeuren er allerlei “onhandige dingen” die later terug komen in het verhaal.

Het schrijversechtpaar Cameron en Lisa hebben het niet makkelijk met hun zoon Zach. Zij kunnen geweldige misdaad schrijven, maar nu lijken zij ook zelf betrokken bij een misdrijf als de volgende ochtend hun zoon verdwenen is. Er wordt direct alarm geslagen.

Dan komt ook Rechercheur Rebecca Kent in beeld. Zij moet samen met haar partner de vermissing onderzoeken en natuurlijk worden de ouders als eerste verdacht.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee personages die enorm goed zijn uitgewerkt. Aan de ene kant vader Cameron en aan de andere kant de verhaallijn van rechercheur Rebecca Kent.  Door de wisseling van perspectief krijg je regelmatig te maken met cliffhangers. De hoofdstukken zijn lekker kort waardoor je steeds door wil lezen.

Niets is wat het lijkt in deze thriller. Ik dacht halverwege het boek dat ik alles helemaal door had en dan gaat het toch weer de andere kant op. Het zou zo verfilmd kunnen worden.

Titel: Kinderspel
Auteur: Paul Cleave
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 384

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.