Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Nadorst – Marly van Otterloo

Een bijzondere cursus.   

In dit verhaal maken we kennis met Liset Bloem, een alleenstaande moeder van de zestienjarige Mees, die helaas nogal eens de wet overtreedt. Liset geeft al tien jaar lang de cursus “alcohol en verkeer” aan mensen die zijn gepakt met een slok op achter het stuur.

Het leven van Liset neemt echter een onverwachte wending wanneer éen van haar cursisten door geweld om het leven komt. Wat volgt zijn weken van tragedie, waarin meer slachtoffers vallen en het verleden zijn tol eist, niet alleen voor de cursisten, maar ook voor Liset zelf.

Nadorst is opgedeeld in verschillende delen waarbij het verhaal zich zowel in het heden als in het verleden ontvouwt. Met 39 hoofdstukken, verteld vanuit wisselende perspectieven van docente Liset en de cursisten, krijg je een gedetailleerd overzicht van alle gebeurtenissen.

Gedurende de cursus leer je de deelnemers steeds beter kennen. Het verhaal wordt namelijk verteld vanuit maar liefst 9 verschillende perspectieven waardoor je goed bij de les moet blijven. Hoewel dit bijdraagt aan een grondig begrip van de personages, maakt het ook dat het verhaal langzaam op gang komt.

Daarnaast wordt de sfeer van de ema-cursus duidelijk beschreven, en de wisselwerking tussen de deelnemers en Liset zorgen voor een duidelijke weergave van de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden.

Ondanks dat de verwachtingen op het gebied van spanning niet volledig worden ingelost, biedt het boek een boeiende inkijk in de levens van de personages en weet het op subtiele wijze maatschappelijke thema’s aan te stippen.

Het is een boek dat zeker de moeite waard is voor lezers die houden van diepgaande karakters en een meer rustige benadering van het misdaadgenre.

Titel: Nadorst
Auteurs: Marly van Otterlo0
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.